dojenje

12-10-2011

Mnoge žene se već u trudnoći počinju pripremati za ulogu majke. Čitaju, istražuju, raspituju se o iskustvu bližnjih: mama, sestara, prijateljica... U ovakvoj samo-edukaciji sigurno važno mjesto imaju i pitanja o dojenju.

Kako se mlijeko stvara? Da li ću imati dovoljno mlijeka za svoju bebu? Koliko dijete treba pojesti u jednom obroku? Što ako bude samo žedna, da li joj mogu dati vode ili čaja? Da li je potrebno dojiti i po noći?

Na ova i mnoga druga pitanja pokušat ćemo odgovoriti na ovom dijelu portala pod nazivom "Roda i dojenje".

Da biste u velikom broju tekstova s kojima raspolažemo što lakše pronašli informaciju koja vas konkretno zanima, poslužite se RASPOREDOM TEKSTOVA U RUBRICI DOJENJE.

Majčino mlijeko bez sumnje je idealna hrana za novorođenče, i isključivo dovoljno do dobi od otprilike 6 mjeseci. Ali dojenje je mnogo više od hrane - ono predstavlja komunikaciju s mamom, razmjenu ljubavi i topline, sigurnost, nježnost.

Velika većina žena može dojiti, a rješenja problema i poteškoća u najvećem broju slučajeva postoje, potrebno ih je "samo" pronaći i prepoznati.

Nadamo se da ćemo vam u tome pomoći i ovim našim tekstovima.

 

Vaše urednice Emina, Ozana i Andrea

dojenje@roda.hr

 

 

 

 

Tekstovi o dojenju, kao i fotografije na stranici www.roda.hr vlasništvo su udruge Roda, i ne smiju se prenositi bez odobrenja. Ukoliko želite širiti znanje o dojenju pozivajući se na naše stranice, kontaktirajte nas na e-mail adresu dojenje@roda.hr . Hvala.