UVOD NEWMAN

12-10-2011

Dr. Jack Newman jedan je od vodećih svjetskih autoriteta kada je u pitanju dojenje. Svojim savjetima pomaže majkama da prevladaju strahove, sumnje i praktične nedoumice u dojenju. Liječnik je koji uz medicinske savjete daje podršku i ohrabrenje koji su majkama potrebni kako bi uspješno dojile i kako bi dojenje za njih bilo lijepo iskustvo. 

Ono što Jacka Newmana čini posebnim nisu samo njegove medicinske svjedodžbe, već njegov strastven stav i uvjerenje da je dojenje najprirodniji i najzdraviji način prehrane beba. Vjeruje u žene kojima pomaže i pomaže im vjerovati u sebe.

Newman je snažno utjecao na stavove mnogih ljudi o dojenju.  U 40-godišnjoj praksi, svojim pristupom majkama i djeci, stalno istražujući i poboljšavajući metode rješavanja problema s dojenjem, stekao je ogromno znanje i iskustvo. 

Dr. Newman kaže da mnogi ne znaju kako izgleda dijete na dojci. Malo je žena koje su prije nego što su se same susrele s dojenjem, imale prilike izbliza vidjeti dijete koje doji. Kako bi omogućio majkama da steknu bolju predodžbu o dojenju, dr. Jack Newman nudi kratke filmove koji prikazuju djecu koja doje. Na njima možemo vidjeti kako izgleda dijete koje dobro sisa, ali i djecu i majke koji imaju teškoća s dojenjem, te pokazuju načine rješavanja tih problema.