Tribina: Problemi liječenja neplodnosti u RH

12-10-2011

Pozivamo vas na tribinu pod nazivom "Problemi liječenja neplodnosti u Hrvatskoj" koja će se održati dana 22.05.2004. s početkom u 10 sati u sklopu sajma "Medicina i tehnika" na Zagrebačkom velesajmu, paviljon 8b.

 

 

Dnevni red:

  1. Zastarjela regulativa o medicinski potpomognutoj oplodnji
  2. Prava pacijentica u liječenju neplodnosti priznata od strane HZZO-a
  3. Liječenje neplodnosti

a) na razini primarne ginekološke zaštite

b) na odjelima humane reprodukcije

-      Metode liječenja u Hrvatskoj i u svijetu

-      Oprema

Podaci govore da se 15-20% parova suočava s problemom neplodnosti, a taj postotak je u stalnom porastu.

Riječ je o ozbiljnom društvenom problemu kojim se na državnoj razini ne bavi nitko, a u javnosti se o tome više šuti nego govori.

Samo zbog loše opremljenosti i niskih odobrenih budžeta, odjeli humane reprodukcije ne postižu rezultate kakve bi mogli, a imamo vrlo stručan i iskusan kadar (Hrvatska je 7. zemlja u svijetu koja je uspješno obavila postupak IVF-a).

Cilj ove tribine je utjecati na nadležne državne strukture  kako bi izdvajali više sredstava za ovu relativno mladu granu medicine, te tako omogućili edukaciju građana, zadovoljavajuće opremanje odjela humane reprodukcije, rješavanje postojećih problema neplodnih parova, s konačnim rezultatom porasta nataliteta, što je i cilj demografske politike Hrvatske.

Moderator: Alica Segedi

Sudionici: Daniela Šaponjić, Karmen Rivoseki-Simić, Mirta Bajzek, Martina Erben, Kristina Ilić, Anamaria Cividini-Makar

Gosti: liječnici ginekolozi i biolozi s područja humane reprodukcije, predstavnici Ministarstva zdravstva, predstavnici HZZO-a, demografi...

 

Objavljeno: 19. svibnja 2004.