Osvrt na 4. Rodinu rasprodaju dječje opreme

12-10-2011

Prošle subote, 4. lipnja, 2005, u Tvornici je održana 4. Rodina rasprodaja rabljene dječje opreme. I ovaj put dvorana je bila puna, u periodu od 9 do 13 sati posjetilo nas je preko 700 ljudi.
Voljela bih da ste mogli vidjeti dvoranu: desetak minuta prije otvaranja vrata, (ispred kojih se već i prije 9 sati formirao dugačak red), sva je odjeća uredno visila, poslagana po veličinama, tribine su bile prepune kolica, krevetića, igračaka, cipela i svega onoga što jednom roditelju treba za dijete.

Tridesetak Rodinih volonterki (pojačanih s tri prava Rodina muška dobrovoljca), odjevenih u prekrasne majice boje fuksije s Rodinim logom, užurbano su svaki predmet stavljale na svoje mjesto. Atmosfera je bila fantastična! Moram napomenuti da smo ovaj put imali i 5 kompjuterskih blagajni za koje je program napravila naša draga Ana. Bez obzira na veliki broj posjetitelja, ovaj put su gužve na blagajnama izostale, a i trudnice su imale posebnu blagajnu, na kojoj su imale prednost.

Djecu su na tribini zabavljali klaunovi Iva i Kiki koji nas već treći put uveseljavaju. Animaciji se pridružila i jedna naša članica koja je s klincima izrađivala leptire od papira, rezuckala, crtala, lijepila i sjajno zabavljala najmlađe. Za okrjepu se pobrinula pekara Dubravica sa svojim ukusnim krafnama.

Tjedan je bio jako dug: tri dana trajala je primopredaja robe s preko 100 prodavača, prvi put koristili smo „pištolje“ za označavanje robe plastičnim splintama, pa se splintalo i po noći - trebalo je označiti više od 8.000 artikala. Zatim smo svu robu razvrstavali po veličinama, vješali na vješalice i sve to pokušavali smjestiti u dvije male sobe koje smo imali na raspolaganju. Ipak, u subotu smo u Tvornicu došle u cik zore, pune adrenalina - trebalo je odraditi još jednu rasprodaju. Cure su savršeno funkcionirale, svatko je radio svoj posao, a kad smo u 16.30 konačno izašle van, već smo smišljale poboljšanja za sljedeću rasprodaju.

Zahvaljujem svima koji su zbog rasprodaje žrtvovali svoje slobodno vrijeme kojeg ionako imamo premalo. Zahvaljujem i baka-servisima i muževima na beskrajnom strpljenju. Nadam se da su dobre stvari nadjačale one loše, bez kojih teško može proći jedna akcija ovakvog opsega, te se nadam da nam na pogreškama niste zamjerili.

Svaki put donosimo nova poboljšanja kako bismo svi zajedno spojili ugodno s korisnim.

Svakako velika zahvala Tvornici .

Sljedeća Rasprodaja održat će se u subotu 17.9. na istom mjestu, u isto vrijeme pa već sada odvojite jesensko-zimsku garderobu i pridružite nam se!

Realizaciji naše Rasprodaje pomogli su:

Fuchs-maziva
Tim-kabel
NAMA, Zagreb
Karlovačka pivovara
Pekara Dubravica

 

Iva Kasumović
Voditeljica Rodine rasprodaje rabljene dječje opreme