Kratki filmovi o dojenju

12-10-2011

Dr. Jack Newman jedan je od vodećih svjetskih autoriteta kada je u pitanju dojenje. Svojim savjetima pomaže majkama da prevladaju strahove, sumnje i praktične nedoumice u dojenju. Liječnik je koji uz medicinske savjete daje podršku i ohrabrenje koji su majkama potrebni kako bi uspješno dojile i kako bi dojenje za njih bilo lijepo iskustvo. 

Ono što Jacka Newmana čini posebnim nisu samo njegove medicinske svjedodžbe, već njegov strastven stav i uvjerenje da je dojenje najprirodniji i najzdraviji način prehrane beba. Vjeruje u žene kojima pomaže i pomaže im vjerovati u sebe.

Newman je snažno utjecao na stavove mnogih ljudi o dojenju.  U 40-godišnjoj praksi, svojim pristupom majkama i djeci, stalno istražujući i poboljšavajući metode rješavanja problema s dojenjem, stekao je ogromno znanje i iskustvo. 

Dr. Newman kaže da mnogi ne znaju kako izgleda dijete na dojci. Malo je žena koje su prije nego što su se same susrele s dojenjem, imale prilike izbliza vidjeti dijete koje doji. Kako bi omogućio majkama da steknu bolju predodžbu o dojenju, dr. Jack Newman nudi kratke filmove koji prikazuju djecu koja doje. Na njima možemo vidjeti kako izgleda dijete koje dobro sisa, ali i djecu i majke koji imaju teškoća s dojenjem, te pokazuju načine rješavanja tih problema.

Zaista dobro sisanje 

Dobro sisanje

Sisanje naprazno

Dijete staro 2 dana

Dijete staro 10 sati

Pomoć djetetu starom 28 sati da prihvati dojku 

Dijete staro 28 sati samo hvata dojku, majka ga usmjerava k bradavici

Uspravno dojenje na lijevoj strani, dijete inicira, majka navodi na dojku, uspješan prihvat dojke 

Dijete staro 4 dana nakon frenulotomije, dojenje s kompresijama 

Štipanje bradavice da se pokaže loš položaj bradavice pri sisanju

Korištenje seta za laktaciju

Dijete još nije prihvatilo dojku, korištenje prsta za uspostavljanje sisanja

Hranjenje iz čaše 

Nemirno dijete

Frenulotomija

Kontrahirana bradavica postaje ružičasta 

 

prevela: LejlaTL

pripremila: OzanaJ

izvor: http://www.nbci.ca/

objavljeno: 23.05.2011.

 

Objavljujemo uz dozvolu Dr. Jacka Newmana.

 

Tekstovi o dojenju, kao i fotografije na stranici www.roda.hr vlasništvo su udruge Roda, i ne smiju se prenositi bez odobrenja. Ukoliko želite širiti znanje o dojenju pozivajući se na naše stranice, kontaktirajte nas na e-mail: dojenje@roda.hr      Hvala.