Dijete staro 2 dana

12-10-2011

Dijete prikazano u ovom filmu staro je svega 40 sati. Dijete je prilično dobro prihvatilo dojku. Obratite pozornost na bradu uronjenu u dojku, nos je odmaknut, a donjom usnom prekriva veću površinu areole nego gornjom.


U prvom dijelu filma djetetova brada povremeno pauzira, ali dijete većinom „gricka“ dojku bez pravog sisanja.

Majka primjenjuje kompresije, ali ne uvijek na način koji se preporučuje. Ona treba dojku stiskati dok dijete siše, a ne pije, ali ne dok dijete uopće ne siše.

U ovom periodu (prije nego je mlijeko „nadošlo“) kompresije počnu funkcionirati nakon nekoliko serija kompresija, za razliku od kasnijih perioda kada je ponuda mlijeka veća i kada kompresije obično djeluju odmah.

Nakon prve minute snimke dijete počinje povlačiti dojku jer je nestrpljivo zbog male količine mlijeka.

A onda, nakon minute i 14 sekundi dijete počinje ubrzano gutati, a primijeti se i nekoliko pauza zaredom.

Majka nastavlja s kompresijom sve dok dijete ne prestane gutati, a potom prestaje (nakon 1 minute i 30 sekundi).

Dijete ponovno počinje sisati na 1 minutu i 35 sekundi filma. Djeca koja su uhvatila bradavicu i koja su gladna, počet će sisati samostalno. Nije potrebno škakljati ih po stopalima niti stavljati hladnu krpu na čelo.

Djeca neće zaspati na dojci jer su umorna, već zato što je dotok mlijeka slab. Kako održati jak dotok?

  1. dobar položaj
  2. kompresije dok dijete siše ali ne pije.


Pogledajte kako se u ovom filmu dijete probudi kada se primijeni set za relaktaciju i kako počinje užurbano sisati kada se pojača dotok mlijeka. Nakon otprilike 2 minute filma, kompresije ponovno počinju djelovati.

Pogledajte film.